Home » Nederland » Gelderland » Arnhem

Arnhem

Arnhem grenst aan Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom. De stad huisvest onder meer Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. Daarnaast biedt de bruisende stad urenlang winkelplezier en onstpanning in de vele stadsparken. Arnhem is bovendien een hele creatieve stad met ArtEZ Hogeschool voor de kunsten en daardoor ook vele modeateliers. Wist u dat er zelfs een Fashion Festival wordt georganiseerd?

Ontdek Arnhem

In en rondom Arnhem zijn vele imposante gebouwen te bewonderen. Denk hierbij aan kastelen en landhuizen, maar ook aan moderne gebouwen. Zo is Rozet het middelpunt voor cultuur, kennis en educatie, maar springt ook in het oog vanwege de schitterende (moderne) architectuur. Vanaf de vijfde verdieping geniet u van een panoramisch uitzicht over de stad. Onder de Arnhemse winkelstraten bevinden zich 36 eeuwenoude kelders. Het gehele jaar door worden er stadswandelingen door de in 2001 herstelde kelders georganiseerd. Ook worden er regelmatig exposities en evenementen in de kelders georganiseerd. De Grote of Eusebiuskerk is al heel wat eeuwen het stadsgezicht van Arnhem. Aanrader: de panoramalift neemt u mee langs de grootste kerkklokken van Europa, waarna u vervolgens op 73 meter hoogte kunt genieten van een fenomenaal uitzicht over Arnhem en omstreken.

Historie van Arnhem

Arnhem is internationaal bekend om de Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Airborne Museum is gevestigd in het voormalig hoofdkartier van de Britse troepen tijdens die slag. Het museum heeft behalve histortische stukken uit de tijd van de slag ook een moderne experience waar men zelf n de voetsporen van een soldaat kan treden.

Vakantie Arnhem

Voor een heerlijke vakantie vlakbij Arnhem bent u bij Vakantiepark De Berkenhorst aan het juiste adres. Tussen het vakantiepark en de stad liggen praktisch gezien alleen Nationaal Park De Hoge Veluwe en het Kootwijkerzand. Met de auto bent u in zo'n 40-45 minuten vanaf De Berkenhorst in hartje Arnhem. Enthousiaste fietsers of wandelaars bereiken via een schitterende tocht van zo'n 30 kilometer door de natuur ook het centrum van Arnhem. Op De Berkenhorst geniet u in een comfortabele bungalow te midden van de natuur. Dankzij de vele sport & spel faciliteiten is het heerlijk ontspannen op het vakantiepark! De Berkenhorst heeft verschillende typen accommodaties. Van een knusse bungalow voor 2 tot een vrijstaande familievilla voor 10 personen: De Berkenhorst heeft een accommodatie die bij uw vakantiewensen past.