Home » Omgeving » Activiteiten » Stadsmuseum Harderwijk

Stadsmuseum Harderwijk

Regio: 
Gelderland
Plaats: 
Harderwijk

Het Stadsmuseum Harderwijk is een verrassend en vernieuwd museum dat het verhaal van Harderwijk vertelt en een ontmoetingsplaats is voor jong en oud. De begane grond is vrij toegankelijk. Er zijn tentoonstellingen, (verkoop)exposities, je kunt een kop koffie drinken of lunchen in het Cultuurcafé (zie de foto hierboven), de museumwinkel bezoeken of de binnentuin bekijken.

In 2017 is het honderd jaar geleden dat De Stijl is opgericht. Nederland viert dit jubileum met het feestjaar Mondriaan tot Dutch Design, 100 jaar De Stijl.

Het Stadsmuseum Harderwijk sluit aan met de tentoonstelling Huszár van De Stijl. Een bijzondere tentoonstelling, gewijd aan Vilmos Huszár (1884-1960), waarschijnlijk de minst bekende oprichter van De Stijl; de man nota bene die het logo van de beweging ontwierp en tot 1919 enthousiast meewerkte aan deze vernieuwende kunstrichting. Vanaf de jaren dertig tot zijn dood woonde en werkte hij in het bij Harderwijk gelegen dorp Hierden. De tentoonstelling vindt plaats van 20 mei 2017 t/m 7 januari 2018.