Home » Korte vakantie Nederland

Korte vakantie Nederland

Een dipje? Vermoeid? Kortom, toe aan een korte vakantie? Lees hier waarom we vaker een korte vakantie zouden moeten inlassen.

Het echte vakantiegevoel beleven tijdens een korte vakantie

Dat vakantie vieren heerlijk is, is algemeen bekend. Minder bekend zijn de (wetenschappelijke) effecten van vakantie op onze gezondheid en ons algemeen welbevinden in combinatie met de duur van een vakantie.

Dacht u alleen tot rust te kunnen komen wanneer u drie weken op de Bahamas zou gaan bivakkeren? Natuurlijk niet! Onderzoek toont aan dat een korte vakantie (weekendje of een midweek) op een vakantiepark dezelfde heilzame werking heeft. Ook leuker voor de portemonnee en de toch al veel te weinig vakantiedagen per jaar. Bovendien heeft de natuur ook een ontspannende werking.

Wetenschappelijk onderzoek

Dr. Jessica de Bloom deed in samenwerking met het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoek naar het effect van vakantie op onze gezondheid en welbevinden. Binnen dit onderzoek waren er verschillende deelonderwerpen zoals ‘zomervakantie’, ‘wintersport’ en specifiek ‘korte vakanties op een Nederlands vakantiepark’.

Opladen tijdens een weekendje weg of een midweek in Gelderland

Om de batterij weer op te laden hoeft u dus niet gelijk te denken aan een verre reis die gelijk al uw vrije dagen opslokt. Deelnemers aan het onderzoek voelden zich tijdens hun korte vakantie in eigen land energieker, gezonder en stress en gevoelens van vermoeidheid verdwenen (ook in zo’n korte periode) als sneeuw voor de zon.