Home » Nederland » Gelderland

Gelderland

Ontdek de Gelderse natuur

Een vakantie in Gelderland betekent genieten van rust, ruimte en natuur in deze prachtige provincie in het oosten van Nederland. Het bekendste natuurpark van Nederland, Nationaal Park de Hoge Veluwe, ligt in Gelderland en is een ideale locatie om heerlijk te wandelen en te fietsen. De gehele provincie beschikt over mooie wandel- en fietsroutes: door bossen, over heide en langs kleine dorpjes. Dankzij het bekende fietsknooppunten netwerk dat door heel Nederland aanwezig is kunt u ook tijdens uw vakantie Gelderland makkelijk uw weg vinden. Geniet van pittoreske dorpjes, verschillende landgoederen en de Gelderse bossen! Gelderland staat verder ook bekend om de grote rivieren Maas en Waal. In de mooie uiterwaarden van deze rivieren kunt u tijdens deze vakantie Veluwe niet alleen fietsen en wandelen maar er zijn hier ook verschillende watersportmogelijkheden!

Bekijk de accommodaties op Vakantiepark De Berkenhorst

Cultuur in Gelderland

Behalve mooie natuur vindt u ook veel cultuur in Gelderland waar u zeker eens kennis mee moet maken tijdens een van uw vakanties. Gelderland beschikt over veel mooie kastelen, buitenplaatsen en musea. Zo zijn voornamelijk het Kröller Müller Museum op de Hoge Veluwe en Paleis het Loo bekend in binnen- en buitenland! Een bezoekje aan de stad Deventer is ook zeker de moeite waard vanwege de leuke sfeer in de stad en de keuze uit verschillende musea: het speelgoed museum of het historisch museum. Zo is er voor zowel jong als oud de mogelijkheid tot een cultureel uitstapje tijdens uw vakantie in Gelderland!

Apenheul

Voor het hele gezin een bijzonder ervaring om gewoon tussen de apen te lopen. In Apenheul bevinden zich ongeveer 300 apen waarvan minimaal 100 apen vrij los lopen!

Ontdek de omgeving

In de omgeving van ons park is van alles te ondernemen. Klik op onderstaande knop en ontdek ons overzicht met allerlei activiteiten in de nabije omgeving!

Bekijk alle activiteiten

ActiefUitjeCultuurNatuur