Vakantie Gelderland

Ontdek de Gelderse natuur

Vakanties Gelderland - Wandelen Een vakantie Gelderland betekent genieten van rust, ruimte en natuur in deze prachtige provincie in het oosten van Nederland. Het bekendste natuurpark van Nederland, Nationaal Park de Hoge Veluwe, ligt in Gelderland en is een ideale locatie om heerlijk te wandelen en te fietsen. De gehele provincie beschikt over mooie wandel- en fietsroutes: door bossen, over heide en langs kleine dorpjes. Dankzij het bekende fietsknooppunten netwerk dat door heel Nederland aanwezig is kunt u ook tijdens uw vakantie Gelderland makkelijk uw weg vinden. Geniet van pittoreske dorpjes, verschillende landgoederen en de Gelderse bossen! Gelderland staat verder ook bekend om de grote rivieren Maas en Waal. In de mooie uiterwaarden van deze rivieren kunt u tijdens deze vakantie Veluwe niet alleen fietsen en wandelen maar er zijn hier ook verschillende watersportmogelijkheden!

Cultuur in Gelderland

Behalve mooie natuur vindt u ook veel cultuur in Gelderland waar u zeker eens kennis mee moet maken tijdens een van uw vakanties. Gelderland beschikt over veel mooie kastelen, buitenplaatsen en musea. Zo zijn voornamelijk het Kröller Müller Museum op de Hoge Veluwe en Paleis het Loo bekend in binnen- en buitenland! Een bezoekje aan de stad Deventer is ook zeker de moeite waard vanwege de leuke sfeer in de stad en de keuze uit verschillende musea: het speelgoed museum of het historisch museum. Zo is er voor zowel jong als oud de mogelijkheid tot een cultureel uitstapje tijdens uw vakantie Gelderland!

Tips en dagjes uit voor uw vakantie Gelderland

Burgers Zoo

Een leuk dagje uit mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw vakantie Gelderland. Bezoek bijvoorbeeld het populaire attractiepark Walibi Holland of het amusementspark Tivoli. Wanneer u tijdens een tocht in de natuur van de Veluwe niet alle “wilde” dieren heeft kunnen spotten dan kunt u altijd nog terecht in de volgende dierenparken:

  • Burgers’ Zoo in Arnhem
  • Ouwehands Dierenpark in Rhenen
  • Dierenpark Wissel in Epe

Een ander leuk alternatief is de Apenheul in Apeldoorn, waar zeker kinderen onder de indruk zullen zijn van de loslopende aapjes! Al deze uitjes zijn ook zeer geschikt wanneer u een weekendje weg Gelderland boekt samen met uw partner, gezin of vrienden! Vakantiepark de Berkenhorst, een rustig gelegen bungalowpark Gelderland, vormt de ideale uitvalsbasis voor een leuke en veelzijdige last minute Gelderland, dus kom deze veelzijdige provincie ontdekken en beleven!Bekijk onze accommodaties

Foto's- Vakantie In Gelderland

Omgeving Gelderland
Gelderland omgeving
De Berkenhorst
Website realisatie en online marketing: SeeMeOnline